Udstillingen “Himmel & Hav. Klint & Ler” viser lokalt kunsthåndværk med reference til regionens natur, men i meget forskellige materialer og udtryk.

Trine Birgitte Bond fra Rødvig er keramiker med både hav og klint som inspiration. Værkerne spænder fra vilde urhavs vækster til tynde krukker med havblå glasur indvendig.

Stevns Klint og havet i forskellige belysninger er også det motiv som Hanne Julie Johansen fra Rødvig er kendt for at kunne indfange i sine store akvareller.

Keramikeren Jesper Ranum fra Køng arbejder med skarp enkelthed, form og funktion i sine kander, vaser og skulpturer i rene farver. De vises sammen med Vera Rahbeks store billeder i akvarel og gouache med organisk minimalistiske motiver med dybde og klare farver.

Glaskunstneren Torben Jørgensen fra Fensmark har arbejdet med glasdesign i mange år – også for Holmegård, men viser her sine store arkitektoniske glasskulpturer.

Tekstilkunstneren Lis Lindkvists helt specielle transparente, syede væghæng har også himmel og hav som tema.

Udstillingen varer fra 10. juni til 20. august og er åbent lørdage, søn- og helligdage fra kl. 12-16. Grupper kan booke besøg og omvisninger på tlf. 4071 2113 eller på koengmuseum@gmail.com.