Naturens Mønstre

Sommerudstillingen på Køng Museum viser værker fra 4 forskellige kunstnere, der alle arbejder med naturen som inspiration, men med forskellige fokusområder, teknikker og materialer.Designeren Laura Baruël har skabt tekstilkollektioner til såvel beklædning som til indretning bestående af silke og lærred med direkte aftryk af forskellige planter indsamlet i skoven, der giver et poetisk udtryk. Derudover har Laura Baruël også skabt scenografi og mange kostumer med referencer til naturen.

Bess Kristoffersen har som designer arbejdet med mange slags materialer, men viser på udstillingen nye arbejder med store baner med naturens mønstre overført med forskellige teknikker: “Kirsebærblomsternes udsprings-periode”, “Vind og vejr i skoven” og baner med farver, der driver ned over japanpapir.

Mette Saabye er guldsmed og smykkekunstner og arbejder med temaer som i brocheprojektet “Stone Poetry – A Slice of Home”, der kombinerer natur og kultur med en helt særlig teknik med udskåret sten, farvet plastiklaminat og sølv imiterer uddøde eller truede planter og dyr. Hver enkelt bliver beskrevet, så man også får historien bag.

Smykkekunstneren Pernille Mouritzen har i en periode boet alene i et lille hus ude i en skov, hvor hun har skabt en serie smykker: “Skoven”.
Smykkerne er skulpturelle former, der fastfryses med teknikker som elektroformning og støb. Materialerne er sølv porcelæn og stene.