19057-813786-1Køng Museum viste d. 20. marts-29. maj 2016  en flot strikkeudstilling, hvor man kunne se mange forskellige former for strik – med vægt på både det historiske, det tekniske og det kreative. Udstillerne var nogle af de store navne inden for strik: Vivian Høxbro, Cathrine Kahrs, Annette Danielsen, Charlotte Kaae og Stine Leth.

Vivian Høxbro har bl.a. ladet sig inspirere af 200 år gamle strikkede nattrøjer, som kvinderne både sov med og havde på inden under deres daglige tøj. Vivian Høxbro har genstrikket nogle af trøjerne, så deres imponerende kunstfærdige mønstre nu kommer frem i lyset. Udstillingen viser også andre af hendes farverige strikarbejder.
Cathrine Kahrs havde fra udstillingen “Kongelige inspirationer” på Amalienborgmuseet udlånt en strikket kjole i tyndt hør, som er inspireret af Dronningens grønlandske dragt.
Annette Danielsen har udgivet adskillige strikkebøger og viste ting fra nogle af dem, bl.a. “Kunsten at strikke en ø” og ”Japansk vævestrik”. På sin blog har hun bl.a. skrevet: “Der er ikke noget værre end at sidde en søndag aften uden strikketøj”. Når man ser hendes modeller, kan man nærmest ikke vente med at komme igang!
Charlotte Kaae viste bl.a. modeller fra sin nye bog “Strik & mal”. Den indeholder strikkeopskrifter til børn i str. 2-8 år, hvor børnene har lagt motiver på perleplader, og den voksne derefter har strikket motivet efter barnets design.  Hertil er brugt en særlig retstrikningsteknik kaldet Grafisk Gobelinstrik.
Stine Leth fra Århus strikker ikke beklædning – hun strikker  kunst – både indrammede billeder til væggene og mangeartede og farverige objekter, der ligesom andre malerier og skulpturer giver stemning og karakter til de rum, de udstilles i.  Hendes farveglade kunstværker livede op i museets café.
Museets café var i udstillingsperioden omdannet til strikkecafé, hvor man var velkommen til at sætte sig med sit strikketøj – og selvfølgelig også til at drikke en kop kaffe eller te.  Har man ikke lige noget strikketøj, var der mulighed for at være med i et strikkeprojekt med baner af strikket hørgarn, som de besøgende bare kan strikke videre på, og som tænktes at indgå i museets næste udstilling “HØR – anno 2016”.
Vivian Høxbro, Annette Danielsen og Charlotte Kaae har udgivet adskillige strikkebøger, som var til gennemsyn eller køb i butikken. Bladet” Gavstrik” fra strikkeforeningen af samme navn lå også til gennemsyn.
TV Sydsjælland har produceret en fin lille reportage fra udstillingen – den kan ses HER.